Mivel én a konyhaművészetemmel nem dicsekedhetem,
nem saját, hanem más tollaival ékeskednék és kedveskednék az Ünnepekre
készülvén. Egy barátnőm lepett meg ezzel a csodával, amit ebben az évben én is
megpróbálok elkészíttetni a húgommal. J Szigorúan
vegyszermentes hozzávalókat használ majd, ettől lesz IGAZI táplálék ez a nyers
brownie.
Nyers brownie (Lénárt Gitta receptje)
Hozzávalók (5-6 főnek):
10 dkg mandula (beáztatva,
lehéjazva, megszárítva)
10 dkg kesudió
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg datolya
4 dkg nyers kakaóvaj
3 dkg nyers kakaópor
1 teáskanál vaníliapor
Elkészítése:
1.
A magokat szárazon megőröljük, lehetőleg úgy, hogy
maradjanak benne kis darabos részek, de legyen teljesen finomra, lisztre őrölt
része is.
2.
Az aszalt gyümölcsöket kb. 2 órára beáztatjuk, majd
aprítógépben egy nem túl homogén, lekvárszerű pépet készítünk. Ha túl sűrű, az
áztató vízből tehetünk még hozzá.
3.
A kakaóvajat felolvasztjuk és a gyümölcsös masszába keverjük a
kakaóporral, vaníliával és a maca porral együtt.
4.
A száraz magkeveréket összegyúrjuk a kakaós
lekvármasszával.
5.
Egy sütőpapírral kibélelt tálcára egyenletesen
elterítjük, a tetejét meghintjük kakaóporral, majd egy-két órára betesszük a
hűtőszekrénybe.
Ha kihűlt és összeállt, szeletekre vágjuk, úgy
tálaljuk.
Kíváncsian várom, hogy Nektek hogyan sikerül ez az
édesség!
*saját
megjegyzésem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése