2016. december 1., csütörtök

*KÜLÖNSZÁM* Karácsonyi sütemény recept

   Mivel én a konyhaművészetemmel nem dicsekedhetem, nem saját, hanem más tollaival ékeskednék és kedveskednék az Ünnepekre készülvén. Egy barátnőm lepett meg ezzel a csodával, amit ebben az évben én is megpróbálok elkészíttetni a húgommal. J Szigorúan vegyszermentes hozzávalókat használ majd, ettől lesz IGAZI táplálék ez a nyers brownie.

Nyers brownie (Lénárt Gitta receptje)
Hozzávalók (5-6 főnek):
10 dkg mandula (beáztatva, lehéjazva, megszárítva)
10 dkg kesudió
10 dkg datolya
4 dkg nyers kakaóvaj
3 dkg nyers kakaópor
1 teáskanál vaníliapor
2 dkg maca por (én elhagyom, mert azt olvastam, hogy keresztallergiát okozhat*)

Elkészítése:
1.            A magokat szárazon megőröljük, lehetőleg úgy, hogy maradjanak benne kis darabos részek, de legyen teljesen finomra, lisztre őrölt része is.
2.            Az aszalt gyümölcsöket kb. 2 órára beáztatjuk, majd aprítógépben egy nem túl homogén, lekvárszerű pépet készítünk. Ha túl sűrű, az áztató vízből tehetünk még hozzá.
3.            A kakaóvajat felolvasztjuk és a gyümölcsös masszába keverjük a kakaóporral, vaníliával és a maca porral együtt.
4.            A száraz magkeveréket összegyúrjuk a kakaós lekvármasszával.
5.            Egy sütőpapírral kibélelt tálcára egyenletesen elterítjük, a tetejét meghintjük kakaóporral, majd egy-két órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Ha kihűlt és összeállt, szeletekre vágjuk, úgy tálaljuk.

Kíváncsian várom, hogy Nektek hogyan sikerül ez az édesség!


*saját megjegyzésem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése